La presència de les conductes autolesives es cada cop més gran en la població i més  concretament, en la població adolescent.

Parlem d’autolesions quan una persona  realitza accions en què es fa mal a si mateixa, amb l’objectiu de disminuir el seu sofriment psíquic i emocional. 

La  persona que s’autolesiona presenta pensaments o sentiments, que se li fan difícils de suportar i davant la dificultat per controlar les seves emocions, es fa mal a si mateixa, produint-se d’aquesta manera una certa sensació de control sobre les emocions negatives. 

En general, les persones que s’autolesionen no tenen com a objectiu el suïcidi, tot i així, si que poden estar presents en moltes ocasions, idees de mort o de suïcidi

En aquest sentit les idees de mort són pensaments idees o imatges de mort en que poden estar presents diferents graus d’intencionalitat i planificació davant aquesta idea.

El fet de presentar idees de mort o de suïcidi incrementa el risc de suïcidi.

Des de PsicoPonent entenem que les persones que porten molt de temps amb un malestar molt elevat, puguin tenir pensaments de mort. Es per aquest motiu que recomanem que acudeixen a un professional de la salut mental que els pugui ajudar a abordar aquest patiment.

També et pot agradar...

Tots hem presentat en alguna ocasió algun pensament de tipus intrusiu. Qui no ha tingut

Vius amb moltes preocupacions? Anticipes negativament el que passarà en el futur? En algunes ocasions,

La personalitat és el conjunt de característiques o trets que descriuen la manera de ser