Tots hem presentat en alguna ocasió algun pensament de tipus intrusiu. Qui no ha tingut alguna vegada pensaments que són absurds o clarament immorals, i que són contraris a la nostra manera de pensar? A la vegada, qui no ha realitzat algun tipus de ritual, quan creia que el podia ajudar per algun objectiu determinat. Des de no trepitjar les ratlles blanques dels passos de zebra, portar amulets o tocar fusta.   

Però quan aquests pensaments intrusius són incontrolables, recurrents i causen molt malestar, els anomenem obsessions. Les obsessions es poden presentar en diferents formes. Com per exemple: les obsessions de neteja o de contaminació, les de comprovació o les de ordre i simetria, entre d’altres.

 A la vegada, anomenem compulsions a les accions que realitza la persona per suprimir el malestar que li provoquen aquests pensaments intrusius, que el porten a fer actes repetitius que acaben deteriorant altres àmbits de la vida de la persona, degut a en general, al temps que requereixen. 

Si et sembla que tot el que hem explicat fins ara, et pot passar a tu, et recomanem que busquis ajuda professional, ja que probablement, estiguis patint un trastorn obsessiu-compulsiu (TOC).

Des de PsicoPonent, sabem el malestar que generen aquests pensaments recurrents i sabem el difícil que es conviure amb aquestes obsessions. Es per això, que t’oferim les intervencions i les tècniques que han demostrat més eficàcia, per fer front a aquesta problemàtica que no et deixa viure la vida que tu desitges.

Pregunta’ns qualsevol dubte, estem aquí per ajudar-te.

També et pot agradar...

Vius amb moltes preocupacions? Anticipes negativament el que passarà en el futur? En algunes ocasions,

La presència de les conductes autolesives es cada cop més gran en la població i

Tot i que la pèrdua dels nostres éssers estimats es un fet que tard o